MVH EMVA támogatás

A területalapú támogatások (AKG) igényléséhez kapcsolódó területmérési, térképezési feladatok. Szintén itt tárgyaljuk a megvásárolható MePAR térkép, elektronikus kérelembeadás érdéseit.
stubi
Posts: 1
Joined: Fri May 08, 2009 11:10 am

MVH EMVA támogatás

Postby stubi » Fri May 08, 2009 11:21 am

Az MVH megfogalmazásában a következőket kell feléjük beterjeszteni: az erdőrészlet károsodott területének határvonalait meghatározó, legalább 2 m-es pontossággal felmért EOV koordinátákat , ill. az EOV koordináták pontosságát alátámasztó mérési jegyzőkönyv aláírt másolati példányát.
Vajh mit értenek a pontosságot igazoló mérési jegyzőkönyv alatt, ill. mit utdunk kinyomtatni a GPS-ből (MobileMapper CX)? A koordináta listát hogy kell elkészíteni?
üdv stubi

User avatar
Krisz
Posts: 166
Joined: Fri Aug 08, 2008 2:14 pm
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: MVH EMVA támogatás

Postby Krisz » Tue May 12, 2009 11:00 am

Elsőként, a ha mért területből pont a kérdés, itt a válaszom:
viewtopic.php?f=32&t=121

A kérdést ennek ellenére továbbítottam az MVH fele. A VÁLASZUKAT ITT FOGOM KÖZZÉTENNI.

Addig is az EMVA - AKG programról az alábbiak állnak rendelkezésre:
A jegyzőkönyvek formátuma az AKG program tervezetében utalásképpen:
http://www.fvm.hu/doc/upload/200903/akg_rendelet.pdf - 118 oldal
Az Explorer 5-ben az AKG jegyzőköny formátumának JOGSZABÁLYI definiálása után egy gombbal nyomtatható lesz a jegyzőkönyv.

Az MVH E-KÉRELEM kérdések oldalon (http://e-kerelem.mvh.gov.hu/portal/default/Kérdések) egy hasonlóra a választ idemásolom:
Kérdés:
Tisztelt MVH! Az EMVA MGTE bejelöléssel sárga figyelmeztetést kapok arra vonatkozóan, hogy be kell a EOV kordináták jegyzőkönyvi hiteles másolatát is adni. Kérdés: ha már tavaly egyszer be kellett adni, most ismét szükséges-e, hiszen változatlan az erdő elhelyezkedése, így Önöknél már ez meg van. További kérdésem: ha egy erdőrészletre megváltozott a tavalyi blokkazonosító, de semmi más nem változott egyébként, ez mit jelent EOV szempontból? Tisztelettel: dr. Szabó Ervin
Válasz:
Tisztelt kérdező!
Ha változatlan a terület és tavaly beadásra került a jegyzőkönyv, nem kell még egyszer megküldeni. A blokkazonosító váltás nem jelent semmit EOV szempontból.
üdvözlettel: MVH


Return to “Területalapú támogatások területmérési feladatai”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest