Mire figyeljünk az alakzat rétegbe másolása során?

A területalapú támogatások (AKG) igényléséhez kapcsolódó területmérési, térképezési feladatok. Szintén itt tárgyaljuk a megvásárolható MePAR térkép, elektronikus kérelembeadás érdéseit.
User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Mire figyeljünk az alakzat rétegbe másolása során?

Postby peterm » Tue Feb 09, 2010 4:05 pm

A kérdésem az lenne, hogy rétegbe másolás során hogyan lehet azt megoldani, hogy a kijelölt alakzat rétegének összes adata (tag, erdőrészlet jel stb átkerüljön az új rétegbe.


A célrétegnek (tehát ahová a kijelölt objektumot áthelyezni kívánjuk) adattáblájának struktúrája meg kell egyeznie a forrásréteg (ahonnan az objektumot másolni szeretné) adattáblájának struktúrájával.

Ha az AKG méréshez előre legyártott sablont használjuk, akkor az új rétegnek is ezt a sablont kell kiválasztani.

Amennyiben más adattábla struktúrával rendelkezünk, akkor szintén lehetőség van egy adatsablon létrehozására, melyet használhatunk a réteghez (a fórumunkban megtalálja a pontos leírását a következő címen: Hogyan hozzunk létre adatsablont?)

Vagy kövessük a most következő pontokat:

1. Nyissuk meg a rétegkezelő panelt és itt tegyük aktívvá azt a réteget, melynek az adattábláját szerkeszteni szeretnénk. (Tehát a célréteget)
2. Töltsük be a leíró adatokat tartalmazó táblát a bal alsó sarokban található ikon segítségével (kis ablakszerű ikon)
3. Kattintsunk kétszer az első mező nevére.
4. A megjelenő ablakban a "név" mezőbe írjuk be forrásréteg első mezőjének nevét. Ügyeljünk arra, hogy az "Alapérték", "Típus", "Szélesség", "Tizedesek" és "Ellenőrzés" beállítások ugyanazokat az értékeket tartalmazzák mint a forrásréteg első mezőjében ugyanezen beállításai!
5. Végezzük el ezt a műveletet a többi mezőre is.
6. Amennyibe a mezők száma kevésnek bizonyul az adattábla ablak "menü" gombjára kattintva válasszuk az "új mező" opciót.
7. Itt ugyanazokkal a beállításokkal találkozunk, mint a 4. pontban leírtakkal. Végezzük el a szükséges beállításokat az új mezőnkhöz!
8. Egészen addig vegyük fel az új mezőket, amíg azok pontról pontra és beállításról beállításra pontosan meg nem egyeznek a forrásréteg adataival!

Ezen beállítások elvégzése után biztos, hogy nem történik adatvesztés.

Return to “Területalapú támogatások területmérési feladatai”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest