Rekord - mező

Leíró (attribútumadatok kezelése), adattáblák exportálása, leíró adatok feldolgozása, megjelenítése, konverziója. Jegyzőkönyv nyomtatás. Egy szóval minden téma ami a leíró adatok előállításával, megjelenítésével, tárolásával és nyomtatásával kapcsolatos.
kagaan
Posts: 3
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:02 am

Rekord - mező

Postby kagaan » Fri Apr 29, 2016 3:06 pm

Üdv!

Csinálom az AKG jegyzőkönyveimet, de valamiért amikor módosítom a rekord mezők nevét (nem értékét), frissítem minden rendben, de ha mentem az shp-t, majd később újra megnyitom 11 karakternél többet nem mutat (levágja). A mező módosított értékét jól menti. Miért történhet ez?

szokimoki
Posts: 4
Joined: Fri May 29, 2015 10:31 am

Re: Rekord - mező

Postby szokimoki » Thu Jul 21, 2016 4:50 pm

Kedves kagaan!

Ez a működés azért tapasztalható, mivel az ESRI Shape fájlok specifikációjában a maximális attribútum nevének mérete 10 karakter - ezért vágja le a DigiTerra Explorer is, így biztosítható a kompatibilitás más szoftverekkel. Amikor megváltoztatja az értékeket, a program a memóriában dolgozik, így a levágásra csak a Shape fájl mentésekor kerül sor. Ugyanezen oknál fogva nem tudja elmenteni a beállított alapértékeket sem a Shape fájlokba. Azt szoktuk javasolni, hogy mérjen és dolgozzon mindig Map formátumban, ebből nyomtasson jegyzőkönyvet, majd a munka végeztével exportálja a réteget, rétegeket Shape formátumba.


Return to “Leíró adatok kezelése”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest