ADD THE ALTITUDE FIELD ON THE LIST OF FIELD MEASURED

If you want to know:
- how to customize an attribute table
- how could you create pick lists and use it with code dictionaries
- how to work with the default values and rules
... how to use the smart capabilities of the software in the above issues.

Please don't panic! You are in the right place, just send us over your questions.
vherzl
Posts: 2
Joined: Fri Mar 19, 2010 4:17 pm

ADD THE ALTITUDE FIELD ON THE LIST OF FIELD MEASURED

Postby vherzl » Fri Mar 19, 2010 4:20 pm

Hello,

I would like to know if someone got a methodology about the best way to define a new field on the file of your measure. The altitude measured should be stored in this field and then available on the shape file exported.

I am using Digiterra Explorer 6 on a GPS Magellan.

Thanks a lot for any hint

V.

User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: ADD THE ALTITUDE FIELD ON THE LIST OF FIELD MEASURED

Postby peterm » Wed Mar 24, 2010 2:18 pm

Hi V.,

So you have already an active layer. There are the things you should do:

Tap on attribute table icon. Tap on menu button.
In the list select 'New field'.
Set the name of the new field.
(The alias can be the same)
AS 'Default' value set 'Altitude'
Type: Float
Width: 12
Decimal: 4
Rule: (if you don't want ot edit this filed even after, select: Read only) None
Tap OK

Then your software will collect altidudes in this field.

vherzl
Posts: 2
Joined: Fri Mar 19, 2010 4:17 pm

Re: ADD THE ALTITUDE FIELD ON THE LIST OF FIELD MEASURED

Postby vherzl » Wed Mar 24, 2010 3:09 pm

Thank you very much for those informations.

V. Herzl


Return to “Working with attributes”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest