Koordinátatranszformáció a DigiTerra Explorerrel. VIDEÓVAL!

A mobil térinformatikai adatgyűjtés során a térképek formátumai (EXP, DMP, APM, DAT, KML, GML, MAP, SHP, BNA, DXF, DBF, TAB, SHX, stb.) esetenként átalakításra (konverzióra) szorulhatnak. Ebben a fórumban az egyes formátumok közötti átalakításokkal (formátum-konverzióval) kapcsolatos oktatóanyagok, tippek találhatók a DigiTerra Explorer 6 szoftverhez. Szintén itt talál információkat a vektoros térképek vetületek közötti transzformálásához, amelyre létezik megoldás a Professional változatban.
Forum rules
A DigiTerra Explorer előző, 5-ös verziójához kapcsolódó hasonló témájú topik bejegyzéseit a következő linken tekintheti meg:

DigiTerra Explorer 5 - Térkép formátumok, konvertálás
http://www.digiterra.hu/forum/index.php ... =viewforum
User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Koordinátatranszformáció a DigiTerra Explorerrel. VIDEÓVAL!

Postby peterm » Tue Jun 22, 2010 9:55 am

Az alábbi videó abban nyújt segítséget, hogy miként tudunk egy adott vetületi rendszerben (Pl WGS84) lévő térképi állományokat más vetületi rendszerbe transzformálni.
A funkció különösen ajánljuk azon felhasználóink figyelmébe, akik (mint a videón is látható) rendelkeznek mezőgazdasági gépükre telepített GPS vevővel, de az csak WGS84 koordinátarendszerben képes adatokat rögzíteni.

A példában egy permetezőre telepített GPS vevő által WGS84-ben rögzített adatok kerülnek transzformálásra úgy, hogy a rendelkezésre álló EOV vetületi rendszerben lévő helyrajzi számos térképen a vevő által mért geometriák megjeleníthetőek legyenek.
Szeretnénk megköszönni Ügyfelünknek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a mintaállományt.

:idea: A videó megtekintéséhez kattinstunk az alábbi szövegre:
Koordináta transzformáció tetszőleges vetületi rendszerbe a DigiTerra Explorer v6 segítségével videó

Return to “Térkép formátumok, konvertálás”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest