DAT betöltésénél hibába futottam - NINCS ELÉG MEMÓRIA

A mobil térinformatikai adatgyűjtés során a térképek formátumai (EXP, DMP, APM, DAT, KML, GML, MAP, SHP, BNA, DXF, DBF, TAB, SHX, stb.) esetenként átalakításra (konverzióra) szorulhatnak. Ebben a fórumban az egyes formátumok közötti átalakításokkal (formátum-konverzióval) kapcsolatos oktatóanyagok, tippek találhatók a DigiTerra Explorer 6 szoftverhez. Szintén itt talál információkat a vektoros térképek vetületek közötti transzformálásához, amelyre létezik megoldás a Professional változatban.
Forum rules
A DigiTerra Explorer előző, 5-ös verziójához kapcsolódó hasonló témájú topik bejegyzéseit a következő linken tekintheti meg:

DigiTerra Explorer 5 - Térkép formátumok, konvertálás
http://www.digiterra.hu/forum/index.php ... =viewforum
User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

DAT betöltésénél hibába futottam - NINCS ELÉG MEMÓRIA

Postby peterm » Wed Mar 30, 2011 11:47 am

Egy DigiTerra Explorer v6 Professional felhasználó jelezte a minap:

Egy Mio P360-as készülékbe próbáltam betölteni egy 23 MB nagyságú EOV vetületben lévő DAT kiterjesztésű fájlt, melyet a DigiTerra Explorer v6 Asztalai verziója gond nélkül beolvasott. A PDA azonban nagyon lassan tölti be a fájlt, és kb a harmadánál megáll és hibaüzenet jelentkezik: Nincs elég memória. Mi a teendő?


A válasz:

A probléma abban keresendő, hogy a PDA nem rendelkezik elég memóriával ahhoz, hogy ezt a 23MB nagyságú DAT állományt be tudja tölteni.

A következő a teendő. Mivel a DigiTerra Explorer v6 asztali változatánál nem okoz problémát a betöltés, révén itt több memória áll a felhasználó rendelkezésére, ezért az asztali változatba be kellene tölteni a DAT állományt.

Ezek után meg kell nyitni a "Rétegkezelő" panelt és a mentés másként ikonnal a rétegeket el kell tárolni egy külön erre a célra létrehozott könyvtárba .MAP formátumban. Ekkor két fájl jön létre ugyanazzal a névvel, csak más kiterjesztéssel:

.MAP - mely a vektoros adatokat tartalmazza
.TAB - az egyes vektoros objektumokhoz tartozó leíró adatokat tároló adattábla.

Amikor minden réteg ilyen formán mentésre került, akkor hozzunk létre egy új térképprojektet (Fájl menü>Új térkép) és válasszuk ki a Pontosságnak: Vetületi 1dm illetve a Vetületnek: EOV Egységes Országos Vetület> DT Poly 1-t.

Amikor elkészítettük így az üres térképprojektünket, akkor a réteg hozzáadásával adjuk hozzá a lementett .MAP típusú rétegeket.

Végezzük el a feliratozást és az osztályozási (színezési) módokat, majd kattintsunk a Fájl menü> Mentés gombra és mentsük el a térképprojektet az elvégzett beállításokkal DigiTerra Térkép (.EXP) fájlba, ugyanabba a könyvtárba melybe a .MAP illetve a .TAB fájlok kerültek.

Ezek után a magát a mappát másoljuk fel az SD kártyára és a térkép megnyitása opció segítségével töltsük be a térképprojektet a PDA-as DigiTerra Explorer-be.

Return to “Térkép formátumok, konvertálás”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest