AKG támogatáshoz kitűzőkaró koordinátái

A területalapú támogatások (AKG) igényléséhez kapcsolódó területmérési, térképezési feladatok. Szintén itt tárgyaljuk a megvásárolható MePAR térkép, elektronikus kérelembeadás kérdéseit.
Forum rules
A DigiTerra Explorer előző, 5-ös verziójához kapcsolódó hasonló témájú topik bejegyzéseit a következő linken tekintheti meg:

DigiTerra Explorer 5 - Területalapú támogatások területmérési feladatai
http://www.digiterra.hu/forum/index.php ... =viewforum
madsen
Posts: 2
Joined: Fri Apr 17, 2009 8:44 pm

AKG támogatáshoz kitűzőkaró koordinátái

Postby madsen » Tue Feb 09, 2010 7:43 am

Kedves Support Team !

AKG területmérés során lemérjük a területet, majd a jelölő karót nem a lemért terület sarokpontjainak egyikén szeretnénk elhelyezni ( mivel ültetvény esetén általában a művelősor közepén lenne, ahol a traktorok ettől nem tudnak mozogni) , hanem az egyik támrendszer oszlophoz. Azonban ez a pont már nem számít bele a területmérésbe. Hogyan lehet utólag, vagy előre, beilleszteni ennek a pontnak a koordinátáit úgy, hogy a területmérési jegyzőkönyvön is látszódjon? Továbbá az MVH e-kérelembe ne kerüljön feltöltésre.
A támrendszer pontját nem szeretnénk sarokpontnak használni, mivel nagymértékben lecsökkentené a támogatható terület nagyságát.

Válaszukat előre is köszönöm,
Judit

User avatar
Balazs Hober
Site Admin
Posts: 260
Joined: Fri Aug 08, 2008 12:53 am
Location: Hungary, Budapest
Contact:

Re: AKG támogatáshoz kitűzőkaró koordinátái

Postby Balazs Hober » Tue Feb 09, 2010 11:07 am

Kedves Judit!
A probléma egyszerűen megoldható. Hozzon létre egy új üres pont típusú réteget és mérje meg a támrendszer kiválasztott oszlopát a GPS mérés panelen. A térkép nyomtatásnál adja hozzá ezt a pont réteget is a térképhez és állítsa be a feliratozásnál az "ID" mezőt, vagy adjon meg egy saját feliratot a "Felirat" mezőben. A tematikus osztályok beállításánál ki tudja választani a megfelelő szimbólumot a támoszlop jelöléséhez.


Return to “Területalapú támogatások területmérési feladatai”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest