eGPS

A Topcon GRS-1 műszerhez kapcsolódó ismertetők, leírások, tippek.
User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

eGPS

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 12:53 pm

eGPS program használatánál hogyan lehet a már meglévő profilokat módosítani?
„menu” ; „options..” ; „Profiles” ; kijelölés  „Edit” ! nem működik !?
Csak úgy lehet módosítani? ha kitörlöm, és újra felviszem a profilt, vagy van más mód is?


Az Edit gomb működik, csak kissé másképp kell hozzá gondolkodni. Először elvégezzük a beállításokat, majd utána az Edit gomb megnyomásával alkalmazzuk a beállításokat a kijelölt profilra. Abban igaza van, hogy a profilt átnevezni nem lehet, de a profil beállításait e módon lehet módosítani.

User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: eGPS

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 12:59 pm

Ha Sárvár környékén mérek a Sárváron lévő GNSS állomáshoz csatlakozom, ha Baja-Székesfehérvár- környékén mérnék, akkor az azokhoz a helyekhez tartozó GNSS állomáshoz kell csatlakozni? Ezt az eGPS programban hol tudom állítani? Csak a profilban?


Az eGPS programban mountpontokhoz kapcsolódunk. Vannak állomásspecifikus mountpontok, melyek a FÖMI-től kapott dokumentumban részletesen leírásra kerültek. Amennyiben a mountpoint elnevezésében nincs utalás a korrekciós állomásra, úgy a korrekciós állomás automatikusan kerül kiválasztásra. –

:idea: A felhasználó gépén jelenleg SGO_VRS-RTCM3.1-GLO került beállításra, mely automatikusan elvégzi a korrekciós állomás kiválasztását

User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: eGPS

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 1:00 pm

eGPS indítása után automatikusan indul a DigiTerra Explorer, hogyan lehet ezt kikapcsolni?


Véleményünk szerint ezt a beállítást NE módosítsa. Az eGPS szoftver helyesen került beállításra. Egyébiránt az eGPS>Options menüpont után megjelenő panelen az „External program-nál” lehet ezt módosítani.

User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: eGPS

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 1:00 pm

eGPS program indításakor a „Profile mode”-nál pipa van – be van kapcsolva –, ha kiveszem a pipát, mert nem a „Profile mode”-ot szeretném használni, majd később újra bepipálom, akkor elvesznek az eredeti profilok és azok beállításai?


Nem vesznek el a profilok. Ezek megmaradnak és az SD kártyán kerülnek tárolásra.

User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: eGPS

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 1:01 pm

Az eGPS program indításánál „Options” menü mire, melyik profilra vonatkozik?


Ez tulajdonképpen bármelyikre, ha végén a beállításokat elmentjük vagy egy létező profilhoz az EDIT gomb segítségével, vagy az új profil létrehozásával.

User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: eGPS

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 1:04 pm

Mit csinál a „GPS Reciver Power” jelölése, alaphelyzetben nincs pipálva, mi történik/mit kapcsolok ha van pipa?


A GPS Reciever Power hasonló a Cellular Powerhez. Vagyis az eGPS program ki tudja kapcsolni a GPS vevő áramellátását. Ezzel pedig több energiát spórolunk az akkumulátor részére” Ha bekapcsoljuk, akkor a GPS vevő áramot kap, tehát gyorsabban merül az akku.


Return to “Topcon GRS-1”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest