EGNOS korrekció beállítások

A Topcon GRS-1 műszerhez kapcsolódó ismertetők, leírások, tippek.
User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

EGNOS korrekció beállítások

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 12:54 pm

Honnét látom, hogy az EGNOS műholdakat látja a Topcon GRS-1 készülékem? Lehetséges, hogy a készülék vagy csak a GLONAS műholdakat látja, vagy csak az EGNOS műholdakat látja, de együtt, egyszerre nem képes látni őket? Ha ez igaz, akkor hol/hogyan lehet átállítani, hogy mikor lássa a GLONAS-, és mikor lássa az EGNOS- műholdakat? EGNOS műholdakat miért nem jelzi ki a Topcon GRS-1 készülék? – leírás szerint a „menu” ; „Skyplot” mutatná a GPS-, a GLONAS- műholdakat, de nem látszanak az EGNOS műholdak, (jele: ◊ lenne, ha látszódna) ez miért van?


Ezeket a beállításokat szintén az eGPS programban lehet megtenni. Tudnunk kell hogy ha EGNOS korrekciót használunk, akkor csak az amerikai, vagyis a NAVSTAR műholdakat használja az eszköz, vagyis a GLONASS műholdak nem jelennek meg a Skyploton. A DigiTerra Explorerben ekkor azt látjuk, hogy nincsenek G előjelű műholdak ellenben találunk e előjellek egy vagy kettő műholdat. Ezek az EGNOS műholdak, melyek mindig déli irányban helyezkednek el.

User avatar
peterm
Posts: 91
Joined: Sat Aug 29, 2009 10:41 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: EGNOS korrekció beállítások

Postby peterm » Mon Mar 05, 2012 1:03 pm

Jól gondolom, hogy ha nincs térerő, akkor a cm-es, és a 30 cm-es pontossághoz, a GNSS állomást nem tudjuk elérni, így ilyen pontossággal olyankor mérni sem tudunk?


Ha nincs elérhető korrekció akkor természetesen nem fogjuk tudni pontosítani a mérésünket, tehát nem tudunk ilyen pontossággal dolgozni


Return to “Topcon GRS-1”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest